untitled-9 Hilterapija – High Intesity Laser Therapy

Hilterapija je terapeutska tehnika zasnovana na korišćenju emisije lasera visokog inteziteta. Ova tehnika je idealna za tretiranje bola osteomišićnog i zglobnog aparata. Za razliku od dosadašnjih lasera ona se koristi za tretman površinskih i dubokih delova segmenta. Hilt terapija već kod prvog tretmana znatno smanjuje bol kod pacijenta a naučna istraživanja su pokazala da po završetku 7-10 tretmana 80% pacijenata ima znatno poboljšanje. Fitness Medico je trenutno jedina ambulanta za rehabilitaciju u zemlji koja poseduje Hilt Laser.

U odnosu na druge lasere ovo je veoma visoka snaga 1000-3000 W (zato se i pojavio nadimak Super laser) ali je impulsnog oblika ( talasne duzine 1064nm). Taj oblik mu daje pouzdanost i bezbednost tretmana koji drugi laseri visokog inteziteta ne mogu da postignu. Kratko trajanje impulsa veoma velikog inteziteta daje trenutni analgetski i terapeutski efekat.

untitled-9 Kada se primenjuje Hilterapija

Hilterapija se koristi kako kod akutnih stanja tako i kod hroničnih. Hilt laser u ambulanti za rehabilitaciju Fitness Medico primenjujemo kod akutnih lumbalgija, tendonitis i tenosinovitis, oštećenja mišića, distorzija. Hilterapija se uspešno primenjuje i kod akutnog burzitisa sinovitisa kapsulitisa, teniskog lakta, smrznutog ramena, otoka i posttraumatskih otoka. Hilt lasser daje odlične rezultate i kod sindrom primicača, tibio-tarzalni sindroma, patelarne hondropatije i čitave sportske traumatologije

Hilterpija ima uspešnu primenu i kod hroničnih osteoartritisa, degenerativnih promena (gonartroze, koksartroze, spondiloze), kao i kod fibromialgija.

untitled-9 Zašto hiro 3.0 laser?

Tretnam traje kratko, maksimalno je bezbedan. Bol se smanjuje trenutno, već posle prvog tretmana. Deluje na dublja tkiva i efekat terapije ostaje mnogo duže nego kod ostalih tretmana. Hilt terpaija i Hilt laser se u ambulanti za rehabilitaciju Fitness Medico takođe primenjuju interdisciplinarno, sa namerom da se pacijentu pruži što brži oporavak, bez bola i omogući povratak normalnim životnim aktivnostima.