untitled-9 Fizikalna terapija

Fizikalna terapija je primena fizikalnih agenasa u svrhu rehabilitacije povreda. U fizikalne agense ubrajamo razne oblike energije koji imaju različita doziranja i način primene, ali jedan zajednički cilj – a to je uspostavljanje normalne funkcije dela tela pacijenta ili njegovog  čitavog organizma.

Fizikalna terpija u ambulanti za rehabilitaciju Fitness Medico sprovodi se primenom individualnog principa, jedan pacijent – jedan terapeut, gde se pacijent posmatra interdisciplinarno i uvodi u rehabilitacioni proces vodeći se računa upravo o onim elementima rehabilitacinog procesa koji će tom pacijentu pružiti najbrži i najučinkovitiji oporavak nakon povrede.

untitled-9 Rana rehabiltacija

Princip rane rehabilitacije koji primenjujemo u ordinaciji Fitness Medico je od presudnog značaja u lečenju povreda kao što su: prednji ukršteni ligamenti kolena, meniskus, skočni zglob, rame, povrede stopala, kuka , lakta i šake.

Pacijent ambulante za rehabilitaciju Fitness Medico nakon obavljenog  dijagnostičkog postupka i evaluacije stepena i težine povrede, od strane fizioterapeuta, dobija plan terapije. Ambulanta za rehabilitaciju Fitness Medico princip rane rehabilitacije primenjuje se na svim pacijentima.

Lečenje povreda započinje odmah po povređivanju, odnosno, po uspostavljanju dijagnoze.  Kako bi se postigao potpun oporavak nakon povrede neophodno je započeti rehabilitaciju povrede još u akutnoj fazi, u nekim slučajevima čak i preko imobilizacije, odnosno gipsa.

Primenjujemo najsavremenije aparate, poslednje generacije, iz oblasti fizikane medicine i rehabilitacije, uz nadzor visokoobrazovanih fizioterapeuta.

Ovakvim pristupom u lečenju povreda postiže se brži oporavak sa boljim rezultatima, i umanjuju ili potpuno eliminišu trajne posledice koje pojedine povrede mogu ostaviti i smanjuje vreme imobilizacije.

fizikalna-terapija-fitness-medico